Przepis na ciasto jaglano-kokosowe
Ciasto jaglano- kokosowe ??
Składniki:
2szklanki kaszy jaglanej
1puszka mleka kokosowego
2,5 szklanki wiorków kokosowych
8 łyżek ksylitolu
1 laska wanilii
3 łyżki masła orzechowego
1szklanka płatków jaglanych
3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Płatki, 1/2 szklanki wiorków, masło orzechowe, miód mieszamy, aż powstanie zwarta masa. Wykładamy na blaszkę, ugniatamy i wkładamy do lodówki. Płukamy kasze, następnie gotujemy ją w wodzie. Do jeszcze cieplej kaszy dodajemy mleko, wiórki, ksylitol i laske wanilii. Blendujemy wszystko na jak najbardziej gładki budyń. Wykładamy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy na parę godzin albo nawet na cała noc. Ciasto jest proste, mało czasochłonne i pyyyszne. Zjadlam dziś dwa kawałki?
Smacznego